App: Ordkungen

Ordkungen

 

Ordkungen är ett ordspel likt alfapet där den som lägger de mest värdefulla orden vinner. Spelplanen kan ändras för att passa klassiskt spel såväl som helt nya speltyper.  Spela ensam mot en eller flera av de tre datorspelarna eller mot vänner genom att skicka runt spelet. Det går att spela på någon av de sex spelplaner som följer med eller att redigera sin egen spelplan. Även antalet brickor och poäng går att anpassa för att passa spelplanen.

2013-09-09 10.25.09

 

I inställningar är det möjligt att välja ordlista i SAOL grundformer och enbart SAOL

2013-09-09 10.25.31

 

Det finns möjlighet att spela upp till fyra spelare samtidigt. Dessutom finns det olika spelvarianter som tid, drag och slut på brickor.

2013-09-09 10.36.50Såhär ser spelplanen ut vid ett parti Ordkungen. Efter två felaktiga läggningar på spelplanen går turen över till nästa spelare. Det finns även en möjlighet att byta brickor.

Funktionen att spela upp till fyra spelare på enbart en iPad gör det möjligt att sysselsätta hela klassen på få iPads. För att hitta appen i Appstore tryck på följande länk https://itunes.apple.com/se/app/ordkungen/id482700700?mt=8

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s