App: Showbie

20130204-213431

Recension av Showbie på Skolappar.nu

Med Showbie kan du skapa en uppgift i vilken app du vill och sedan dela ut den till eleverna, som i sin tur kan lösa den och skicka tillbaka den till dig. Allt samlas och organiseras i Showbie och du får en tydlig bild av hur arbetet i klassen går. Du kan göra kommentarer till elevernas arbeten via i skrift eller om du vill prata in röstmeddelanden. Du ser varje enskild elevs ikon och kan lätt se hur eleven ligger till i sitt arbetsflöde, om han/hon har lagt upp något i Showbie. Detta gör att arbetat i klassrummet blir väldigt fritt, men under strukturerade former.

Appen ger klassrummet kreativ potential. Som lärare blir det väldigt lätt att tilldela, samla och granska elevernas arbeten. Detta är ett bra sätt att arbeta på om man strävar efter det papperslösa klassrummet. Det jag tycker är så bra med appen, är just att den ger både lärare och elever möjligheter att vara kreativa och väldigt fria i sitt arbete. Vill jag t ex få eleverna att skapa dikter och ge dem inspiration kring det kan jag lägga upp text, bilder och videoklipp i klassen mapp i Showbie. Eleverna kan i sin tur vara kreativa och använda sig fritt av olika appar och redovisningsformer för sina dikter. Under arbetets gång kan eleverna och jag kommunicera med varandra, fast vi inte är i samma rum. Detta sparar tid, vilket vi lärare oftast har väldigt lite av.

För att läsa fullständig recension tryck här http://www.skolappar.nu/showbie/

Video som visar hur showbie fungerar

Video för hur lärare kan använda Showbie

Video för hur studenter kan använda Showbie

För att ladda hem appen från Appstore tryck på denna länken genom er iPad https://itunes.apple.com/se/app/showbie-collect-review-annotate/id548898085?mt=8

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s