App: Little Writer

Little WritersLittle Writer – Forma bokstäver (även å, ä och ö), siffror, ord och geometriska former.

Nk8dr4gyHoL2IB2WSmjmm0-temp-upload.wcwfeuor.320x480-75

Little Writer är en väldigt kompetent och anpassningsbar app. I huvudmenyn, som är med engelsk text och utan symboler, väljer man vad man vill öva på; bokstäver, siffror, ord eller geometriska former. De olika delarna fungerar ungefär på samma sätt. Man drar med sitt finger inuti bokstaven (eller vad man övar på) för att göra en så bra kopia av den som möjligt. Det gäller att hålla sig innanför kanterna. Det finns gott om utrymme, men skulle man komma utanför får man göra om. Appen visar också pedagogiskt åt vilket håll man skall dra med fingret, så att man lär sig att forma rätt från början.

2013-09-03 10.50.43

Varje del av appen verkar pågå i all oändlighet. Det innebär att man måste avsluta själv genom att trycka på ”hem”-knappen som finns högst uppe i hörnet på varje sida. Det innebär också att det inte finns något belöningsmoment när man klarat alla bokstäver (eller vad man övar på). Däremot finns det en röst som ger beröm för varje bokstav. Rösten berättar också vad det man övar på heter.

2013-09-03 11.12.082013-09-03 11.12.27 2013-09-03 11.12.15

Allt tal i appen är på engelska, men i inställningarna kan man spela in sitt eget ljud. Detta gör att det, med lite arbete, går att få ”Litte Writer” att prata på svenska. Tyvärr går det inte att importera någon annans färdiga röst. Men lägger man ner lite tid på det hela så får man en väldigt bra app för svenska barn. Det går även att lägga till former, siffror, beröm, svenska ord och tillhörande fotografier, m.m. Just beröm-delen kan vara värt att lägga ner lite extra energi på eftersom det kan ge appen en längre hållbarhet.

För fullständig recension gå till http://www.pappasappar.se/little-writer/

Instruktionsvideo för appen på Youtube

Appen är GRATIS och för att hitta den i AppStore tryck på följande länk https://itunes.apple.com/se/app/little-writer-tracing-app/id515890480?mt=8

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s