App: Bokstavspussel

Bokstavspussel

Recension från Skolappar.nu

I Bokstavspussel får man möjlighet att öva sig på att ljuda ihop bokstavsljud kopplade till symbol, för att sedan utläsa ordet och på sikt kunna skriva ordet på egen hand. Appen innehåller många färdiga ord, klara att arbeta med. Det går även att lägga till egna ord och i den senaste uppdateringen kan du även göra egna ord på språk som läses från höger till vänster, t.ex. arabiska.

Alla ljud i orden ljudas och delas in i kategorierna: ljudenliga ord, icke ljudenliga ord och ljudstridiga ord. Det vill säga ord som skrivs som de låter, ord med kort vokal och ord som stavas på ett annat vis än som de låter. I appen ljudas alla bokstäver med utgångspunkt från det sammanhang bokstäverna befinner sig i. Bokstäver låter alltså olika i olika kombinationer. Alla bokstäver i de färdiga pusslen skrivs med gemena bokstäver, men det går att ändra till versaler om man så önskar. Det går även att byta ut bilder och inläst bokstavsljud på de redan färdiga pusslen. Tanken med att detta är att det ges möjligheter att läsa in med egen röst eller en röst som barnet är välbekant med. Detsamma gäller för bilder.

I den senaste uppdateringen av Bokstavspussel kan du ändra belöningen, dvs byta ut det lilla fåret som skuttar fram och utropar ”Superbra!”. Nu finns det fler emotioner som slumpas fram och inläst beröm som du kan ställa in för att slumpvis alterneras via inställningar. Jag rekommenderar appen för arbetssättet att skriva sig till läsning (ASL)

För att läsa hela recensionen klicka på följande länk http://www.skolappar.nu/bokstavspussel/

Kort presentationsvideo av bokstavspussel

För att hitta/köpa appen i AppStore tryck på följande länk https://itunes.apple.com/se/app/bokstavspussel/id490184877?mt=8

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s